FAQs

FAQ

Hoe weet u de levertijd?
Onze producten worden meestal aan huis geleverd binnen 3 tot 5 werkdagen vanaf de dag van de bevestiging en de verwerking van uw bestelling (behalve tijdens Kerstmis, Nieuwjaar, koopjes periodes of promotie-evenementen).
Er zal meer tijd nodig zijn als uw producten gepersonaliserd worden door onze borduur service.
U ontvangt per e-mail de dag van verzending.

Leveringsprijs?
Wij leveren vanaf 7,95 €.

Wat als ik weg ben?
In geval van onvoorziene afwezigheid, zal uw zending beschikbaar zijn in het dichtstbijzijnde inzamelpunt. U zult een e-mail en / of SMS krijgen en een meldingskaart zal in uw brievenbus gelaten worden (de brievenbus moet toegankelijk zijn) met het adres van het inzamelpunt.

 
Is een levering in de winkel mogelijk?
U kunt uw bestelling ook ophalen in de winkel.
Zie "Onze winkels" om de winkel het dichtst bij u te vinden.Wat betekent het aantal draden / garen / vezels in een laken?

Eenvoudigweg de optelling van het aantal draden - in ketting (lengte) en in inslag (breedte) - geweven in een weefsel van 1cm². Dit is ongeveer 50 garen voor een mousseline of gewoon katoen en 70 vezels / cm² voor kwaliteit beddengoed. Vanaf 80 draden spreken we van perkal.
Het aantal draden hangt ook af van de textuur en kwaliteit van de vezel. Indien de draden fijner zijn, zoals bij Egyptisch katoen, is het mogelijk om er meer per cm² te weven en dat geeft een soepelere, zachtere, verfijdere stof.
Er wordt er van uitgegaan dat en weefsel een minimum van 80 draden / cm² moet hebben om een ​​kwaliteitsproduct te hebben.
Hoe groter het antal garen u kiest, hoe beter de kwaliteit van uw product.

Perkal of Satijn?
Het verschil tussen perkal en satijn weven ligt in de manier van weven, in het bijzonder in de kruisingwijze van de draden ( de inslag).
Perkal is een zeer fijne katoenen stof van superieure kwaliteit. Het is een erg geapprecieerd beddengoed voor zijn glad, zijdeachtig en zacht gevoel.
Het satijnweefsel geeft een fijn en glanzend effect aan de bovenkant van de stof en een mat effect aan de onderkant.
Katoen perkal en katoen satijn behoren tot de beste katoenen weefsels.
Deze twee kwaliteiten van 100% katoen garanderen een extreme zachtheid, een onvergelijkbaar comfort en robuuste duurzaamheid, zonder het strijken te vergeten dat veel gemakkelijker gat of zelfs overbodig is.

"GSM" en Handdoeken?
De "GSM" is een dichtheidtsmaat van de handdoek. Dit is het aantal gram katoen per vierkante meter.
Bij minder dan 400 gsm is de handdoek dun. Naarmate het aantal GSM stijgt, hoe dichter en dus dikker de handdoek zal zijn.
King of Cotton, biedt u een brede selectie van handdoeken, variërend van 450 tot 900 gsm om aan al uw wensen te voldoen.

Het gewicht van een handdoek?
Nadat u de grootte van uw handdoek hebt gekozen, is hier het belangrijkste moment: de grammage.
Hoe zwaarder het gewicht, hoe dikker de badstof en hoe absorberender de handdoek zal zijn.
Gemiddeld bedraagt ​​de grammage 350 tot 700 gram, maar bij King of Cotton gaat die van 450 tot 800 gram.

Met 450 en 500 gram, u kiest voor een handdoek van een standaard dikte, wat het ideale is voor 3-sterren hotels en pensions.

De 600 gram handdoeken zijn van betere kwaliteit omdat ze dikker en zachter zijn. In dit gamma kiest u voor comfort en kunt u zich niet vergissen. Noter dat de nul torsie een zeer lichte handdoek is door zijn type weefsel en dus veel zachter dan een traditionele handdoek.

De 650 gram Modal handdoek lijkt minder dik dan de nul torsie, maar de cellulosevezel in het katoenweefsel zorgt voor een ongeëvenaarde zachtheid.

De 800 gram handdoek is een uniek product dat soepelheid, dikte en vooral een uitzonderlijke zachtheid geeft.

zorginstructies
Volg nauwkeurig de onderstaande tips:

Egyptisch katoen en tafellinnen

Nooit op een maximale temperatuur wassen. Begin met een temperatuur van 40 °, want uw katoenlinnen is gevoelig voor hoge temperaturen. Spreid uw was zo spoedig mogelijk na het wassen. U kunt echteruw linnen drogen in een drogkast bij een matige temperatuur. In dit geval moet u de droger niet  overladen om te voorkomen dat er rimpeltjes en valse plooien ontstaan ​​die bijzonder moeilijk te verwijderen zijn en, net als voor de wasmachine, uw nog licht vochtige was snel verwijderen en zorgvuldig uitstrekken en vouwen.

Polykatoen en polykattoenen tafellinnen

Was uw linnen op 30 °. U kunt uw linne drogen bij een matige temperatuur in de droogkast. Overlaad de droger niet om rimpeltjes en valse plooien te vorkomen. Verwijder snel het nog licht vochtig linnen en strek het uit en ploi het zorgvuldig.

Badjassen en handdoeken

Nieuwe handdoeken dienen altijd voor gebruik eerst te worden gewassen.

Probeer geen verzachter te gebruiken. Als u dat doet, gebruik het in zeer kleine hoeveelheden en niet in elke was, aangezien het de badstoflussen bedekt, wat de absorptie van handdoeken en badjassen vermindert.

U kunt in de droogkast drogen bij een matige temperatuur.

Badkamerwasmiddelen en sommige schoonheidsproducten kunnen bleekmiddelen bevatten en kunnen een permanente verkleuring van uw handdoeken veroorzaken.


Leg donkere kleuren met donkere kleuren en heldere met heldere !!

Als u de bovenstaande tips goed hebt gevolgd, zou het strijken van uw was heel makkelijk moeten gaan. Een goede stoomijzer vergemakkelijkt het strijken en voor de beste resultaten, strijkt u uw kleren nog vochtig en binnenstebuiten. Voor fris en geurig linnen, maakt u het vochtig het met een geurig linnenwater tijdens het strijken.