Why Egyptian Cotton

WAAROM EGYPTISCH KATOEN?

Al onze producten zijn gemaakt van Egyptisch katoen. We zullen proberen uit te leggen waarom Egyptisch katoen het beste katoen ter wereld is.

Al meer dan drie eeuwen wordt Egyptisch katoen beschouwd als een van de beste producten van Egypte, waardoor die het 'beste' katoen ter wereld werd. De zachtheid, de kracht en de permeabiliteit maken van deze natuurlijke vezel het meest gezochte product om lakens te maken.

Egyptisch katoen heeft deze vermaardheid echter niet per toeval en onderscheidt het van andere natuurlijke vezels door de volgende elementen:

° De lengte van zijn vezel: Egypte produceert de langste vezels ter wereld (meer dan 3 cm), waardoor de mooiste garen kunnen worden gemaakt zonder dat de draad van zijn kracht verliest.

° De fijnheid: hoe langer een vezel, hoe fijner het is. Dit zorgt voor de uitzonderlijke permeabiliteit van Egyptisch katoen.

° De sterkte van de vezel maakt de stoffen sterker en resistenter (bij het wassen, spoelen en strijken).

° Tot slot, zijn zachtheid en zijn aseptiseringsmogelijkheid maken van deze stof een begeerde keuze voor baby kleding.

Egyptisch katoen wordt met de hand geplukt, wat een hoog niveau van zuiverheid garandeert. Dit systeem van oogst met de hand zorgt ervoor dat de vezels geen spanning ondergaan (in tegenstelling tot het mechanisch plukken) waardoor de vezels recht en intact blijven.

Al deze factoren maken dat Egyptisch katoen het beste katoen ter wereld is. Egyptische katoenen stoffen zijn zachter, fijner en langer dan eenderwelk andere katoen in de wereld.


Het aantal draden en ik?

De draadtelling wordt gedaan in het aantal draden per vierkante cm. Over het algemeen, hoe groter het aantal draden, hoe luxueuzer, dichter en zachter de stof. De kwaliteit van het garen is ook erg belangrijk bij het  gevoel van het product. Het aantal draden is niet altijd voldoende om een ​​product te beoordelen.

60 draden (180 thread count) | Dit gamma is geschikt voor seizoensgebonden verhuur en huishoudelijk gebruik. Deze kwaliteit wordt ook in ziekenhuizen gevonden en het is ook geschikt voor gastenkamers. Dit is een zeer fijn linnen dat gemakkelijk kan worden beschadigd.


80 draden (200 thread count) | Een zeer licht en fris katoen perkal dat voornamelijk gebruikt wordt in de zomer. Deze serie wordt gebruikt door vele hotels en is ideaal voor huur- en wasservice of voor huishoudelijk gebruik.


120 draden (300 thread count) | Dit voelt aan als katoen van een superieure kwaliteit. Het aantal garen is hoog en het product gaat een lange tijd mee.


160 en 200 draden (400 en 500 thread count) | Dit is ons meest verkocht assortiment. Een zacht Egyptisch katoen en solieder dan het 80-draden katoen. Het is fris en duurzaam. Deze producten zijn in hotelketens over de hele wereld te vinden.


240 draden (600 thread count) | Hier begint de luxe van kwaliteit. We gebruiken persluchttechnologie in het weefproces van deze reeks lakens om een ​​stralend, uniform en zeer glad materiaal te verkrijgen. Het best verkopende luxe katoen uit ons top assortiment.


320 en 400 draden (800 en 1000 thread count) | Luxe par excellence, puur plezier. Een niveau boven het 240-draads assortiment. Deze stof is extreem helder, bestendig en zijdeachtig.